מחקר תיקוף חיובי ל- Oncotype DX בחולים ממוצא אסייתי הסובלים מסרטן המעי הגס

ממצאי מחקר “SUNRISE” שפורסמו בכתב העת המדעי “Journal of Clinical Oncology”

בתאריך, [21 ביוני 2016] — חברת Genomic Health הודיעה כי כתב העת המדעי Journal of Clinical Oncology פרסם תוצאות חיוביות ממחקר התיקוף הקליני הגדול –  [SUNRISE” [1” , אשר בחן את דירוג ההישנות לסרטן המעי הגס. התוצאות מאשרות כי דירוג ההישנות לסרטן המעי הגס מנבא בצורה מדויקת את הסיכון להישנות בחולים בסרטן המעי הגס המאובחנים בשלבII  או בשלב IIIובכך מספק מידע שהוא מעבר לפקטורים קונבנציונאליים. מחקר ה- “SUNRISE” הינו מחקר התיקוף הראשון הבוחן את בדיקת Oncotype DX בחולים בסרטן המעי הגס לאחר כריתה הסובלים ממחלה בשלב III שלא טופלו בכימותרפיה. כמו כן, המחקר מבסס את התוקף הקליני של הבדיקה גם בחולים ממוצא אסייתי.

חברת Genomic Health מודיעה על פרסום מחקר תיקוף חיובי ל- ®Oncotype DX בחולים ממוצא אסייתי הסובלים מסרטן המעי הגס שלב II ושלב III

“מחקר חשוב זה באוכלוסיית חולים ממוצא אסייתי, מאשר כי בדיקת Oncotype DX מספקת מידע בלתי תלוי על הביולוגיה של הגידול הפרטני ומשפרת את יכולתנו לזהות את תכנית הטיפול המתאימה ביותר לכל מטופל”, אמר ד”ר טאקאיו יושינו, מנהל מחלקת גסטרואנטרולוגיה וסרטן מערכת העיכול במרכז הלאומי לסרטן של בית חולים איסט בצ’יבה יפן, והחוקר הראשי של המחקר. “תוצאת דירוג ההישנות הראתה לנו כי קיימת ביולוגיה רציפה בסרטן המעי הגס, אשר משליכה על סיכון להישנות המחלה, העולה על המידע המתקבל מדירוג בשיטות הקונבנציונליות. ההבנה הקריטית של קיום הביולוגיה הרציפה ותוצאת דירוג הישנות המחלה, תסייע לחולי סרטן המעי הגס בשלב II וגם בשלב III ולרופאים המטפלים בהם, לקבל החלטות מושכלות יותר לגבי טיפול אדג’ובנטי.”

המחקר ניתח תוצאות מקבוצת תצפית של 597 חולים בסרטן המעי הגס בשלבים II ו- III מ- 12 בתי חולים ביפן, שגויסו למחקר וטופלו לאחר מכן בניתוח בלבד בין השנים 2000 ל-2005, לפני שכימותרפיה אדג’ובנטית (משלימה) הפכה לטיפול סטנדרטי ביפן, לחולים המאובחנים במחלה בשלב III. החוקרים מצאו כי הסיכון להישנות המחלה עלה ככל שתוצאות דירוג ההישנותTM לסרטן המעי הגס היו גבוהות יותר:

  • בחולים עם מחלה בשלב II, שיעור ההישנות הממוצע תוך חמש שנים היה 9 אחוזים, 14 אחוזים ו- 19 אחוזים בקבוצות מוגדרות מראש של סיכון נמוך, בינוני וגבוה להישנות, בהתאמה.

  • בחולים עם מחלה בשלב IIIA/B, שיעור ההישנות הממוצע תוך חמש שנים היה 20 אחוזים, 29 אחוזים ו- 38 אחוזים.

חשוב לציין כי סיכון ההישנות לאחר חמש שנים של חולים עם מחלה בשלב IIIA/B בעלי תוצאות דירוג הישנות נמוכות, היה דומה לסיכון של חולים עם מחלה בשלב II בעלי תוצאות דירוג הישנות גבוהות. במחקר זה, תוצאת דירוג ההישנות הרציפה נקשרה (כל ערכי p < 0.001) עם משך הזמן החופשי מהישנות המחלה לאחר טיפול (recurrence-free interval), משך זמן ההישרדות ללא הישנות המחלה לאחר טיפול (recurrence-free survival), משך זמן ההישרדות ללא מחלה (disease-free survival) ומשך זמן ההישרדות הכולל (overall survival).

“פירסום מחקר התיקוף הקליני הנוכחי, מחזק כי בדיקת Oncotype DX colon מאפשרת דירוג כמותי ומותאם פר חולה של סיכון להישנות מחלה, אשר מסייע בהכוון ותיכנון הטיפול הכימותרפי בסרטן המעי הגס, וכך מאפשר רפואה מכוונת למטופלים ביפן” – זאת לפי דברין של קלוין צ’או, מנהל רפואי בינלואמי, ג’נומיק הלת’.

תוצאות מחקר SUNRISE תואמות למחקרי התיקוף הקודמים [QUASAR[2], NSABP C-07[3 ו- [CALGB 9581[4 ומוסיפות לגוף הראיות הקליניות, הכולל כיום נתונים מלמעלה מ- 2,200 חולים בסרטן המעי הגס התומכים בתוקף הקליני של הבדיקה.

למעלה מ[הכנס מספר] אנשים מאובחנים בסרטן המעי הגס מדי שנה ב[הכנס מדינה]. ההחלטה אם לטפל בחולים בכימותרפיה לאחר ניתוח במקרים של מחלה המאובחנת בשלב II מבוססת על ההערכה של הסיכון להישנות המחלה. במחלת שלב IIIA/B, סיווג מדויק יותר של החולים בסיכון נמוך להישנות מאפשר לרופאים לזהות חולים אשר, בהתאמה, עלולים שלא להפיק יתרונות משמעותיות מבחינת תועלת טיפול אבסולוטית כתוצאה מהוספת אוקסליפלטין למשטרי כימותרפיה אדג’ובנטית מבוססי פלואורואוראציל.

אודות Oncotype DX

בדיקת Oncotype DX היא בדיקה רב-גנית העשויה לסייע לגברים ולנשים הסובלים מסוגים מסוימים של סרטן המעי הגס ללמוד יותר על המאפיינים הביולוגיים של הגידול הספציפי ממנו הם סובלים. הבדיקה בוחנת מערך של 12 גנים נבחרים כדי לראות כיצד הם מתבטאים או עד כמה הם פעילים. תוצאות הבדיקה מדווחות כתוצאת דירוג הישנות כמותית, ציון בין 0 ל- 100 שנמצא בקורלציה לסבירות חזרת סרטן המעי הגס של החולה (הסיכון להישנות). הקבוצות לסיכון חזרת המחלה מוגדרות כ- סיכון נמוך (ניקוד מתחת ל- 30), בינוני (ניקוד בין 30 ל- 40) וגבוה (ניקוד מעל ל- 41).

[1] Yamanaka T, Oki E, Yamazaki K et al, J Clin Oncol. 2016; Epub ahead of print DOI: 10.1200/JCO.2016.67.0414

[2] Gray RG, Quirke P, Handley K, et al. J Clin Oncol. 2011. 29(35): 4611-9

[3] Yothers G, O’Connell M, Lee M, et al. J Clin Oncol. 2013. 31(36): 4512-9

[4] Venook A.P., Niedzwiecki D. Lopatin M., et al. J Clin Oncol. 2013. 31(14): 1775-1781

דברו איתנו

אתם לא לבד! נציגי השירות שלנו עומדים לרשותכם בשעות פעילות המענה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.

דברו איתנו

אתם לא לבד! נציגי השירות שלנו עומדים לרשותכם בשעות פעילות המענה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן